SON DAKİKA
Anasayfa / Gündem / KVKK'dan 'aşı ve PCR test' kararı

KVKK'dan 'aşı ve PCR test' kararı

28.09.2021 15:51 | Son Güncelleme: 29.09.2021 09:22
Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), COVID-19 ile mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi.

KVKK'dan 'aşı ve PCR test' kararı

ANKARA (İGFA) - Kişisel Verileri Koruma Kurulu, işverenlerin çalışanlar ya da müşterilerden aşı olup olmadığı ya da PCR test sonucu istemelerine yönelik genelgelere ilgili Kişisel Verilerin Korunması Kanunu açısından nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine ilişkin görüş sorulması üzerine konuyu gündeme aldı.

KVKK'dan yapılan yazılı açıklamada COVID-19’un sebebiyet verdiği salgın hastalığın kamu güvenliği ve kamu düzenini tehdit etmesi sebebiyle hastalığın yayılımını engellemek amacıyla COVID-19 aşı bilgisi ve/veya negatif sonuçlu PCR test bilgisinin anılan madde hükmü kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen önleyici ve koruyucu faaliyetler kapsamında işlenmesinin önünde bir engel bulunmadığına dikkati çekildi.

Açıklamada, 'Söz konusu kişisel veri işleme faaliyetlerinin Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında gerçekleştirilebileceği bununla birlikte, COVID-19 salgını kapsamında yürütülen kamu güvenliğini ve kamu düzenini koruma amacına yönelik faaliyetler dışında kalan ya da bu amacı aşan nitelikteki kişisel veri işleme faaliyetlerinin Kanun kapsamında yer alacağı değerlendirilmektedir' ifadelerine yer verildi.

COVID-19 PCR Test Sonucu ve Aşı Bilgisi Uygulamalarına İlişkin Kamuoyu Duyurusu: https://t.co/xD272eCZQq #KVKK pic.twitter.com/TmJqAbGcDu

— KVKK (@KVKKurumu) September 28, 2021

Kaynak: İGF Haber Ajansı (İGFA)

YORUMLAR 0
5 + 8 =



EDHO neden başlamadı? Edho yayınlanmayacak mı? EDHO neden yok?

EDHO neden başlamadı? Edho yayınlanmayacak mı? EDHO neden yok?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türk Milleti'ne tahammülü olmayanlar boş durmuyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türk Milleti'ne tahammülü olmayanlar boş durmuyor'

Pençe Yıldırım'da Şehit ateşi Osmaniye'ye düştü

Pençe Yıldırım'da Şehit ateşi Osmaniye'ye düştü

REKLAM
2022 yılı bütçe mesaisi başlıyor

2022 yılı bütçe mesaisi başlıyor

Özel Kuvvet Tatbikatı tamamlandı

Özel Kuvvet Tatbikatı tamamlandı

Hakkari Yüksekova'da 69 el bombası ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari Yüksekova'da 69 el bombası ve mühimmat ele geçirildi


Video Galeri Foto Galeri Son Dakika Biyografi Siyaset Teknoloji Spor Fikstür Nöbetçi Eczaneler

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Son Yeni Haber

İstanbul / Türkiye
info@sonyenihaber.com