Bakan Akar: 471 hedef, 254 terörist etkisiz!

23.11.2022 15:20 | Son Güncelleme: 23.11.2022 15:59

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmesinin tamamlanmasının ardından hemen Meclisten Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezine geçti.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, sınır hattındaki birliklerin komutanları ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Akar sahadaki son duruma ilişkin brifing aldı, talimatlar verdi.

Son dönemin en büyük, kapsamlı ve etkili hava harekatı ile başlayan Pençe-Kılıç Harek?tı'nın başarıyla devam ettiğini ifade eden Bakan Akar, 'Harekat hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harek?tta şu ana kadar 471 hedef ateş altına alındı, 254 terörist etkisiz hale getirildi.' diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarının ardından teröristlerin iyice köşeye sıkıştığına dikkati çeken Bakan Akar, 'Teröristler alçakça sivil hedeflere saldırdılar. Bunları bir an önce susturacağız. Benzerini geçmişte Kilis'te, Hatay'da, Reyhanlı'da yaşadık. Ne zaman hudutların ötesini temizledik bu konuda bir noktaya geldik.' ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadeledeki her başarılı operasyonunun ardından olduğu gibi yine terör örgütü ile onun yurt içi ve dışındaki destekçilerinin, fitne fesat odaklarının dezenformasyon yapmaya çalıştığına dikkati çeken Bakan Akar, şunları kaydetti:

'İftirayla, fitneyle, fesatla Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadeledeki başarısını gölgelemeye çalışıyorlar. Tekrar ifade ediyorum ki TSK'nın tek hedefi teröristler ve teröristlere ait yapılardır. Bizim herhangi bir etnik, dinsel, mezhepsel grupla; Kürt, Arap kardeşlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Bizim tek hedefimiz var o da teröristler. Kim bunlar? PKK/YPG/PYD, DEAş. Kim varsa o. Teröristler için hesap zamanı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile oyun oynanmayacağını görecekler. şehitlerimizin, hayatını kaybeden çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, vatandaşlarımızın kanlarının her damlasının hesabını soracağız.'

Bakan Akar, teröristlerin adalete teslim olmaktan başka çarelerinin olmadığını da kaydetti.

Kaynak: İGF Haber Ajansı (İGFA)

YORUMLAR 0
7 + 9 =



Yalı Çapkını 35. Bölüm Fragmanı İzle

Yalı Çapkını 35. Bölüm Fragmanı İzle

Kızılcık Şerbeti 27. Bölüm 2. Fragmanı İzle

Kızılcık Şerbeti 27. Bölüm 2. Fragmanı İzle

Yalı Çapkını 34. Bölüm Fragmanı İzle

Yalı Çapkını 34. Bölüm Fragmanı İzle

REKLAM
Çöp Adam 22. Bölüm Fragmanı İzle

Çöp Adam 22. Bölüm Fragmanı İzle

Yalı Çapkını 33. Bölüm Fragmanı İzle

Yalı Çapkını 33. Bölüm Fragmanı İzle

Yeni Evim Kampanyası'nda alınan konut 5 yıl satılamayacak

Yeni Evim Kampanyası'nda alınan konut 5 yıl satılamayacak


Video Galeri Foto Galeri Son Dakika Fikstür Siyaset Teknoloji Spor 1001 oyun Yerel Haberler

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Son Yeni Haber
İstanbul / Türkiye
info@sonyenihaber.com